Behøver du hjælp? Kontakt os
Lekmer logo

Barnevogne – bestil og køb på nettet

At skulle vælge en barnevogn, kan give de fleste forældre hovedbrud. Skal den have tre eller fire hjul? Skal man vælge en kombi-vogn eller blot en enkelt variant? Skal den have luftfyldte eller helstøbte dæk? Er det tilstrækkeligt med en klapvogn?

Spørgsmålene er mange, og det er op til dig at tænke over, hvad netop din families behov er. Men vi vil her gøre et forsøg på at guide dig gennem junglen og præsentere dig for gode vogne i hver kategori – ofte til en bedre pris, end det den koster ude i en forretning.

Liggevogne

I de første år, får man brug for en god liggevogn. Her er der mange at vælge mellem og varianterne er også mange. Ting, du skal være opmærksom på, inden du bestiller, er:

  • Luftdæk eller helstøbte?
  • Fire eller tre hjul?
  • Faste eller drejelige hjul`?
  • Blød eller hård affjedring?
  • Blød eller hård lift?
  • Enkel liggevogn eller kombi- (sidde/ligge-) vogn?
  • Farve?

Hjulene

Lad os begynde med hjulene, for her er der altid noget at diskutere. Hvad er egentlig bedst? Ofte er det et spørgsmål om smag og behag.

Forældre, der bevæger sig meget rundt i byen, vil bedst kunne lide de trehjulede. De bevæger sig rundt blandt lokaltrafik og i trange omgivelser. Svingradius er mindre og det er lettere at komme omkring.

Men på den anden side, så er de ikke sidelæns helt så stabile som firehjuls-vognene.

Vogne med fire hjul kan opleves som mere klodsede (selv om de moderne vogne er meget mere fleksible end dem, man brugte for omkring 20 år siden). På den anden side, så er de bedre, når underlaget er sejt og de er helt klart at foretrække på dårligt ryddede vinterveje.

Firehjuls-vogne med mindre, drejelige forhjul kan være et fint kompromis.

Når det drejer sig som luft eller ej samt hjulstørrelse, så kan man sige, at luftfyldte hjul er mere behagelige at køre med, men de kan punktere. Større hjul kører bedre, men kan opleves som mere klodsede.

Kombivogne og ligge-, siddevogne

Der findes enkle liggevogne, men husk, at de ikke kan anvendes over en lang periode. Når barnet er mellem et halvt og et år, plejer han/hun at ville sidde op. Vil du have en vogn, der fungerer både som ligge- og siddevogn, findes der forskellige alternativer.

Duovogn: Denne leveres med to dele, der fastgøres til samme chassis. Du begynder med liggevognen, og når den ikke mere er anvendelig, fjerner du helt enkelt liggedelen og fastgør siddedelen. Fordelen er, at den ene funktion ikke forstyrrer den anden. Man kan endog sige, at du får to separate vogne i en.

Kombivogn: En kombivogn er i stedet en siddevogn (klapvogn), hvor du kan slå fodstøtten op, gøre vognen plan og derefter tilføje en hård lift. Man kan sige, at liggedelen sættes på en klapvogn. Den store fordel er, at man kan fjerne liften. Og hvis du bor i byen, kan du bære det sovende barn op i lejligheden – i liften. Bagdelen kan være, at den er lidt mere klodset end en duovogn.

Siddevogne og klapvogne

Måske har du allerede en siddevogn (duo eller kombi), men der findes også rendyrkede siddevogne. Forældre, der bevæger sig meget og måske er ude at jogge med vognen, vælger måske en klapvogn.

Når børnene bliver lidt ældre – måske 2,5–3 år – vil man måske gerne have en mere enkel klapvogn eller paraplyvogn. På dette stadie går børnene lige så meget, som de sidder i vognen (og ofte benyttes vognen til opbevaring af børnenes ting). Det kan være praktisk og behageligt, at have en enkel klapvogn, når den skal med ud at handle eller køres til børnehaven.

Klapvogne er billigere og fungerer fint som den sidste vogn, inden barnet går ud i verden.

Øvrigt om barnevogne og tilbehør

Som nævnt, er det ikke let at vælge barnevogn, men vi håber, at vi her har fået udredt nogle begreber og dermed gjort det lettere for jer at vælge. Alle varianter – plus nogle flere så som tvillingevogne m.fl. – findes her på Lekmer. Du kan bestille og købe vogne af høj kvalitet på nettet.

Herudover kan vi tilbyde et stort udvalg af tilbehør så som køreposer og lifte. Se dig omkring i vores butik og vælg det, der passer jer bedst.

Find vej i junglen af barnevogne

I vort brede barnevognssortiment findes alt det, du kan få brug for – fra lette og smidige paraplyklapvogne og robuste joggingvogne til alsidige klapvogne, kombivogne og søskendevogne. Gør vognen komplet med en kørepose, pusletaske, et regnslag eller andre ting fra vort udvalg af praktisk tilbehør til barnevogne. Forhåbentlig finder du noget, der passer netop dig og din familie!

Populære varemærker Vis alle mærker