Lekmer logo

Autostole (9-25 kg) – rejs sikkert med småbørn

Når du skal rejse med børn er sikkerheden af allerstørste vigtighed. Barnet skal sidde korrekt i en godkendt autostol, som er tilpasset barnets højde og vægt. På Lekmer finder du naturligvis kun godkendte autostole, der er sikre i brug. En bagud vendt autostol kan anvendes, når dit barn selv kan sidde op uden støtte, og de anbefalede vægtgrænser for bagud vendt autostole til børn er 0-25, 0-18, 9-18 eller 9-25 kg – afhængig af om stolen skal monteres med IsoFix eller bilens sikkerhedssele.

Vi tilbyder autostole i mange forskellige farver og designs, med masser af tilbehør, der kan købes separat. Eksempler på populære varemærker er BeSafe, Axkid, Maxi-Cosi, Britax og Concord.

Montering af autostole til børn

Det anbefales, at børn kører bagud vendt i så lang tid som muligt – helst op til 5-års alderen, for maksimal sikkerhed. Der er flere årsager til, at man anbefaler bagud vendt placering. For det første bliver barnets følsomme hoved og nakke beskyttet. Mange uheld, med personskade til følge, sker forfra. I den type kollisioner beskyttes hovedet af stolens høje ryglæn, der bremser barnekroppen optimalt. Bagud vendte autostole fungerer desuden bedre i de fleste tilfælde, når det drejer sig som sidekollisioner. Bilens opbremsning presser barnets hoved ind i autostolen, hvor det beskyttes bedst. En yderligere grund til at bagud vendte stole fungerer ekstra godt er, at den der sidder ved siden af også får bedre mulighed for at se og kommunikere med barnet. Når det gælder montering af autostolen, så kan det enten gøres med bilens trepunktssele eller med IsoFix-beslagene i bilens for- eller bagsæde (som oftest findes IsoFix-beslagene på bagsædet).

IsoFix er et monteringssystem, der er opfundet for at lette monteringen af babybeskyttere (vognstole til babyer) og autostole. I dag er IsoFix en international standard, der er gældende for alle, der producerer biler og autostole. Med IsoFix mindskes risikoen for fejlmontering betydeligt. Babybeskytteren eller autostolen installeres enkelt med en mekanisk lås, der fastlåses i bilens IsoFix-beslag. IsoFix beslagene er placeret mellem bilens sæde og ryglæn. En bagud vendt IsoFix-stol skal også være udstyret med sikkerhedsben, som giver øget stabilitet og sikkerhed. Tænk på, at når det drejer sig om bagud vendte autostole med IsoFix-montering, så er det 0-18 alternativt 9-18 kg barnet må veje.

46 produkter
46 produkter