Behøver du hjælp? Kontakt os
Lekmer logo

Autostole

Når man rejser med børn, skal sikkerheden være i højsædet. De skal sidde helt rigtigt i en godkendt autostol, der er tilpasset barnets højde og vægt. Når det er på plads, kan man begynde at tænke på ting, der kan gøre rejsen mere behagelig – for såvel børn som forældre.

Hos os på Lekmer kan du bestille og købe en lang række af forskellige autostole til bilen samt tilbehør til rejsen. På dette område gælder det om, at det sikre kommer før det usikre. Det er vigtigt, at udstyret er i orden.

Du finder det her.

Godkendte autostole til børn

Det første du skal se efter, når du skal købe en autostol, er om stolen er E-mærke godkendt. Først da kan du overveje et køb. Hos os finder du godkendte autostole, så du kan fokusere på, hvilken type du vil have.

Autostole til babyer: Til de allermindste er det vigtigt at finde en behagelig stol (babybeskytter) med håndtag, så du let kan løfte babyen ind i og ud af bilen. Små børn har let ved at falde i søvn i bilen, og det kan være godt for dem, at kunne sove videre, når man er fremme ved målet. Så det er et plus, hvis stolen er let.

Når du så skal vælge stol, er der forskellige forankrings- og selesystemer, at vælge mellem. Vælg noget, der passer. Derefter skal du måske have en kaleche eller andet tilbehør - og et aftageligt betræk, der kan vaskes, er naturligvis godt at have.

Autostole til større børn: Autostolene til de noget større børn, tager man ikke ind i og ud af bilen lige så ofte (selv om forankring og montering skal være enkel, for at man bliver tilfreds med autostolen). Der findes forskellige teknikker til montering og seler, så se jer om i vores butik og vælg noget, der egner sig til præcis jeres behov. Nakkestøtten er også vigtig. Vælg en stol, der beskytter hovedet maksimalt.

Når barnet bliver for stort til autostolen, men endnu ikke kan sidde i bilsædet, er en enkel siddepude et godt valg. Med en siddepude havner sikkerhedsselen ved barnets skulder. Nogle autostole har endda et aftageligt ryglæn, der således kan afmonteres og laves om til en siddepude, når tiden er inde.

Øvrigt tilbehør til rejsen

Når autostolen er på plads, kan du kigge på andet tilbehør. Tilbehør som babyspejle og solskærme gør rejsen mere behagelig for både forældre og børn. En rejseseng og en sammenklappelig spisestol, der kan være i bagagerummet, er også praktisk.

Måske får I også brug for lommer til ting-og-sager. Lommer, der er lige til at hænge på sædet og som holder styr på børnebøger, legetøj, sutter og sutteflasker. Måske har I også brug for en flaskevarmer, der kan tilsluttes bilens stik og varme vællingen på et par minutter.

Sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed

Når du skal ud at rejse med børn, er sikkerhed en absolut første prioritet. Køb derfor gode, godkendte stole, der er fremstillet til den rigtige højde og vægt. Vi kan ikke understrege dette nok.

Derefter kan du se dig om efter de produkter, der gør rejsen mere behagelig.

Find den rigtige autostol

Når du skal vælge autostol til dit barn, er sikkerheden af største vigtighed – den rigtige stol til den rigtige alder, højde og vægt. Hos os finder du kun godkendte babybeskyttere (vognstole), autostole, selestole og selepuder til nyfødte og børn, der vejer op til 36 kg. Vi har et bredt sortiment af autostole, som tilbyder barnet en sikker og komfortabel biltur. Vælg blandt populære varemærker som Axkid, Britax Römer, Carena, Cybex, Graco og Maxi-Cosi.

Populære varemærker Vis alle mærker